Een Faire Ronde in jouw Faire Gemeente of Stad?

Nieuwe jaarlijkse actie

Vanaf 2023 organiseren de Faire Gemeenten - voorheen bekend als FairTradeGemeenten - op World Fair Trade Day ‘De Faire Ronde’: een wandel- of fietstocht langs locaties in de gemeente of stad die Lokaal, Ecologisch en Fair denken én doen. Zo werken we in heel Vlaanderen aan een netwerk met LEF*!

Groeimodel

Elke Faire Gemeente kiest zelf of het aansluit bij deze nationale actie. Wel liggen de krijtlijnen vast: De Faire Ronde vindt plaats op World Fair Trade Day (in 2024 op zaterdag 11 mei) en het gaat enkel om lokale actoren die bewust ecologisch en fair denken én doen.

Deze locaties houden zich dus dagelijks bezig met de verkoop of productie van producten uit fair trade, agro-ecologie, bio en korte keten, al dan niet gecombineerd met duurzaam consumeren (repair, share en herwin) of andere faire thema’s zoals eerlijk bankieren, fair ICT, fair textiel en kledij, …

Je hoeft het niet vanaf de eerste editie groots aan te pakken. Ook voor deze actie voorzien we een groeimodel: zo kan je klein beginnen met de huidige partners van je Faire Gemeente-werking, om de volgende jaren te groeien naar een Faire Ronde met fiets- of wandelknooppunten. Toch liever ineens all the way gaan? Alles is mogelijk!

Hoe begin je eraan?
Check hier de handleiding voor organisatoren.

Ben jij een locatie met LEF*?

Jij ziet een Faire Ronde in jouw gemeente wel zitten?
Neem dan contact op met de verantwoordelijke van jouw Faire Gemeente.

Inspiratie nodig als locatie? Download onze 10 tips om van jouw locatie een hit te maken tijdens de Faire Ronde!

Download 10 tips voor locaties

Affiches, social media en meer!

Voor elke organisator is er een pakket aan communicatiemiddelen ter beschikking. Denk aan affiches, een plooifolder, postkaarten en socialmedia-templates.

Alles is gemakkelijk te downloaden via ons Kadanza-platform. Registreer je hier om toegang te krijgen.

Registreer gratis

Ook een Faire Ronde in jouw gemeente?

Bekijk de handleiding